GlamArt Media

Laboratorul de Lightroom

GlamArt Media

Laboratorul de Lightroom
contact@glamartmedia.com

Informatii

“Principiile unui bun workflow in editarea fotografiilor de nunta” – Laboratorul de Lightroom

Ce este Laboratorul de Lightroom ?
Munca noastră, plecând de la eficiența în fotografierea pe teren , trecând prin tot procesul de editare al unui eveniment , pană la predarea către client sub forma anumitor produse digitale și incheiem cu bune idei si inovatii in marketingul post productiei !

Cum a început ?
În urma cu ceva timp, noi am luat hotararea să tratăm partea de post productie mult mai serios decat o facea fotograful din noi în mod normal. Atât ca și calitate ,dar și ca eficiență . Astfel am pornit optimisti la un drum cu o destinație necunoscută spre divinul Workflow, de care toată lumea vorbește, cu toții îl știm, cu toții îl vrem, să ne ajute dar … nu îl găsim.
Ca să rămânem cu picioarele pe pământ , am plecat de la premisa, pe care multi o gândesc , că e foarte dificil, chiar imposibil să oferi un produs final de o calitate bună, creeat într-un timp scurt. În primul rând, am fost curioși să vedem exact cât timp ne ia ,fie el cât de mult , pentru un nivel de calitate ridicat. Fiind pretențiosi și cu o mare atractie fată de domeniul editării foto, ne situam la frumosul timp de 25-30 de ore , doar pentru editarea în Lightroom, a unui eveniment. Timp care în mod normal se împartea pe mai multe zile, slab eficientizat și programat, rezultând un randament scăzut .
Ca să ajungem cu capul în nori , am decis să nu scădem calitatea pentru a câștiga timp , din contra, chiar să o îmbunătățim încontinuu și să o raportam la cel mai optimizat timp posibil. Astfel am ales să fotografiem și din punctul de vedere al unui editor .

Unde am ajuns ?
După un an și jumătate de munca titanica de x nopti albe și y zile negre cu analiza, teste la eveniment, teste în studio, cronometrări, notițe , documentație, optimizare hardware, optimizare software, și investiții optime în aparatură, am ajuns la o calitate în plus, fată de cea inițială și cu un timp de muncă mulțumitor pentru noi .
1:30-1:40 h editare in Lr (aprox 2000 de imagini finale, ca și acum un an și jumătate) și 4-6 h pentru organizare (import, selecție, rating, keywording și analiză critică pentru imbunătățirea pocesului de fotografiere) Timpul etapei de organizare variază în funcție de mărimea materialului brut de la eveniment , iar noi fotografiem mult.
Am reușit chiar să creeam un randament bun nu doar să echilibram raportul dintre calitate și timpul eficient.
Etapa de editare cât și jumătate din etapa de organizare sunt găndite și optimizate, pentru a putea fi lucrate chiar și de altcineva, un posibil angajat, nu doar fotograful.
Astfel, avem timp suplimentar , disponibil pentru alte produse. Digitale , cât și fizice (printate) cu mare legatură într-e ele si cu un workflow optimizat încă de la etapa initială de organizare.
Timpul pentru produse este definit doar de alegerile fiecăruia, în funcție de produsele ce le ofera fiecare. ( Albume, Printuri, SlideShow, Album digital, Galerie privata online, etc… )
Considerăm că încă putem să mai aducem îmbunătățiri și vom încerca încontinuu să ridicăm nivelul de calitate și invers proportional timpul astfel încât randamentul să crească.

Cum am defini noi Workflow-ul ?
Cu un singur cuvant : Programare !
(Programarea este dispunerea cronologică a unor mișcări, operații, acțiuni sau activități astfel încât în finalul perioadei să se realizeze o stare posibilă a unui sistem. Programarea este cunoscută ca activitate umană dar există semnalmente că pot exista forme de programare naturale, fără intervenția omului cum sunt dispunerile proceselor genetice comportamentele dirijate instinctual la animale.)

Program in desfasurare - GlamArt Media

GlamArt Media

16:00 - 20:00
Hotel EDEN - Strada Sfântul Sava 1, Iași 700073